Vadvízi kajak

Kajakozás alapjai

Kajak suli a Soca folyón

Időpont: egész szezonban
Időtartam: kb. 2-2,5 óra
HelyszínSzlovénia, Soca
Részvételi díj: 20.000 Ft/fő vagy 60 EUR
Erősségek: kezdő WWI-II, haladó WW II-IV
FOGLALJ MOST!

Vadvízi kajak túra

Fél napos vadvízi kajak túra ideális annak, aki nagyobb kihívásra vágyik, mint a rafting túra alatt. A felfújható kajak alakjának köszönhetően stabilabb, mint műanyag társaik. Nem fontos az előzetes kajakos tapasztalat, de elvárt a jó fizikum és biztos úszás tudás. Mindössze néhány perces gyakorlásra van szükséged, hogy tudd irányítani a kajakot a folyón lefelé.
A Guppy egyszemélyes változat mely formájának köszönhetően a legnagyobb élményt nyújtja kezdő és haladó kajakosoknak egyaránt.
A Ducky hosszabb változat mely ideális nagyobb embernek vagy 2 főnek egyaránt.

Nap végére jó eséllyel válsz függővé a vadvízi kajakozás iránt! :-)

Fél napos kajak túra alatt leevezünk a legnépszerűbb szakaszán a Soca folyónak. Válassz a kezdő (Class WWI-II) és a haladó (Class WWII-III) szakaszok közül.
Figyelem a haladó túrát nem ajánljuk olyanoknak, akik még sosem próbálták a vadvízi evezést, raftingot vagy nincs evezős tapasztalatuk.
Túráink során képzett túravezetőnk tájékoztat a folyóról, a biztonsági előírásokról és az evezési technikákról.

A folyó első szakasza a könnyebb ahol lehetőséged van begyakorolni a tanultakat. A második szakasz a nehezebb és hosszabb ahol már nagy hullámok és II-es, III-as erősségű zúgók várnak ahol garantáltan senki nem marad száraz! A túra alatt megállunk, néhány alkalommal felfrissülni ahol ugorhatsz kisebb vagy nagyobb sziklákról vagy le is úszhatsz egy könnyebb zúgón. 

Túra díja: tartalmazza a teljes felszerelést, folyóhasználati jegyet valamint egy 3 órás oktatást kis csoportban.

Klasszik kajak tanfolyam:

Válassz tudásodnak megfelelő tanfolyamot:

  • Kezdő vadvízi kajak tanfolyam: Azoknak ajánljuk akik már próbálták a raftingot ill. vadvízi kenut és még több élményre vágynak. Erről a sportról azt kell tudni, hogy ez egy örök tanulást jelent. Ha már kényelmesen és biztonságosan mozogsz kajakoddal együtt a legkönnyebb vadvízen akkor tovább lehet lépni egy nehezebb szakaszt választva. Ha jó adottságokkal vagy megáldva akkor egy 3 alkalmas tanfolyam után tudsz lemenni ugyanazon a szakaszon mint ahol a kezdő rafting és kenu túráinkat tartjuk.
  • Haladó vadvízi kajak tanfolyam: Ha nem vagy megelégedve azzal a szinttel amit a kezdő tanfolyamon elsajátítottál és nagyobb kihívásokra vágysz, akkor gyere és vegyél részt ezen a tanfolyamon.

Jelentkezés feltételei: úszás tudás, jó fizikai állapot