Túra a Cserhátban

Túra a Cserhátban: Katalinpuszta és a Naszály
Dátum: 2020.10.17 
Ár: 8.000 Ft

Az ár tartalmazza:

- Túravezetés
- Utazás busszal

Busz indulás reggel 8:30 órakor a Déli pályaudvartól.
 

Túra a Cserhátban egynapos bakancsos túra programja:

10 órakor indulunk túrázni a Cserhát térségében. A Lósi-patak mentén indulunk el és hamarosan az Óriások pihenőjéhez,  majd az Urasági erdőhöz érünk.

Folytatjuk utunkat egészen a Török-rétig, majd közeledve a Naszály felé izgalmas területre érünk, a Násznép barlanghoz. A Násznép barlang megkülönböztetetten védett barlang, a Cserhát negyedik leghosszabb és a legrégebben ismert barlangja. A volt forrásbarlang 3 nagy és több kisebb teremből áll. A barlang a denevérek kedvelt pihenőhelye, ezért csak külön engedéllyel látogatható. 

Indulunk tovább a Naszály felé, útközben a Nagybánya-követ is meglátogatjuk. A Naszály 652 méter magas, a Cserhát legmagasabb csúcsa. Mellette még két csúcs a Szarvas-hegy és a Látó-hegy a Duna-balparti rögök része. Elkészítjük csúcsfotóinkat a geodézi

ai mérőtornyot tetejéről.  Itt tartunk ebédszünetet, így az ebédre hozott szendvicseinket elfogyasztjuk.

Energiával feltöltődve a Látó-hegy (534 m) felé vesszük az irányt. A Nagy-szál-erdő felé folytatjuk gyalogtúránkat, majd Katalinpusztára jutunk. Rockenbauer Pál kopjafához érkezünk, amely a világutazó, természetjáró, a Magyar Televízióban a természetfilmezés megteremtőjének állít emléket. Hamarosan visszaérkezünk Szendehelyre, a buszunk 18 órakor indul vissza Budapestre.

 

Túratáv: 14 km, szintkülönbség: 450 m.