Tubing

Tubing a Soca folyónIdőpont: egész szezonban (hétköznap-hétvégén). Önállóan vagy a többi túránk kiegészítőjeként
Időtartam: kb. 2-2,5 óra
Helyszín: Szlovénia, Soca
Részvételi díj: 13.000Ft/fő vagy 42 Euro/fő

azaz vadvíz egy kicsit másként

Tubing-nak alapvetően 4 fajtája van.

  • Havon
  • Tavon ill. nagyobb folyón motorcsónakkal vontatva.
  • Vízi vidámparkban, áramlásban sodródás (mesterséges pályán)
  • Folyóvízben lebegő, az áramlással sodródó
Jó néhány éve foglalkozunk vízisí és wakeboard oktatással, de minden egyes alkalommal a nap fénypontja az volt, mikor előkerültek azok a bizonyos tubok, azaz magyar nevén a „fánkok” a hajó aljából. Ilyenkor nem kímélve egymást vezettük a motorcsónakot egyre gyorsabban és egyre trükkösebben, hogy az éppen aktuális „áldozat” minél nagyobbat repüljön. Egy téli napon, mikor nézegettük a nyári videókat, amelyeket a Dunán rögzítettünk merült fel bennünk az ötlet, hogy miért ne lehetne összekötni ezt a sportot a vadvízzel, ha már úgyis ezzel foglakozunk.
Az USA-ban sikerült megismerkedni közelebbről ezzel a sporttal, ami a tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend.
2010-es évtől ezt a sportot egyedülállóként itt Közép-Európában mi kínáljuk Nektek.
Hogy miről is van végül szó? Egy a vadvízi hajókhoz hasonló gumiból készült felfújható, fánk alakú, lebegő korongon azaz a tubon szelídítjük meg a Soca folyót. Képzeljük úgy el, mintha belefeküdnénk vagy ráhasalnánk egy hatalmas traktorkerék belsőjére, aminek van egy vékony alja, hogy a fenekünk ne lógjon túl mélyre a jéghideg Socába. A vadvíz hajókkal ellentétben, mivel a tub teljesen kerek nem tapad fel a sziklákra ha nekisodor a víz, hanem legörget róla. Irányváltoztatásban egy úszóhártyás neoprén kesztyű van segítségünkre.
Hasonlóan a vadvízi sportokhoz, itt is minden felszerelést biztosítunk: neoprén ruha és cipő, mentőmellény, sisak, a már említett neoprén kesztyű és nem utolsó sorban a teljes siker érdekében 1 felfújható tub. A túrát minden alkalommal szakképzett túravetető kíséri.
A Tubingot bizalommal ajánljuk 12 éves kortól, családoknak, baráti társaságoknak.
 
A program ára önálló sportként (egyéb vadvízi sporttal nem variálva) 12.000 Ft/fő vagy 40 EUR
Csoportok: 5-10 fő/ túra.
A programon való részvételhez előképzettség nem szükséges.
 
Örökítsd meg a túrádat a saját szemszögedből és bérelj nálunk sisakra szerelhető digitális kamerát! További részletek>>>