Csehország, Vlatava

Rafting hétvége:

Ez a túránk módot ad arra, hogy Cesky Krumlovot és környékét a már jól bejáratott rafting programokhoz hasonló bonyolítással egyre többen ismerhessék meg. Felejthetetlen hangulatának megismerése mellett gyönyörű erdők közt kanyarogva ismerhetjük meg a pezsgő Cseh vizitúrás életet.

Rafting egy hetes túra:

A fentieken túl a kempingéletet kedvelőknek hosszabb, 5 napos túránkat ajánljuk, melyen szállásra vízparti táborhelyeken, kempingekben sátorozással van mód. Étkezés a hazai áraknál valamivel olcsóbb helyi éttermekben, sörözőkben, illetve napközben önellátással.

Utazás: utazásinfó, viamichelin.

A kiutazást a résztevők saját gépkocsijaival a legegyszerűbb megoldani. Részletes útitervet adunk, Csehországban pedig egy egyeztetett helyen találkozik a csapat a túravezetőnkkel. A rafting túrákat úgy bonyolítjuk, hogy a résztvevők saját autóikat minden nap az aktuális táborhelyre viszik, majd a sofőröket egy autó visszaviszi. A rafting túra végeztével a vízen leérkező csapat megérkezését követően lehozzuk a fent maradt autót. Ezzel a módszerrel egyszerűen megoldható az utazás és a csomagolás problémaköre. [vltava, vadvíz, rafting]

Rafting felszerelés:

A folyók jellegének megfelelően kettő és hat személyes vadvízi hajókat használunk, evezőt, mentőmellényt, pólót, rossz időben eső dzsekit biztosítunk.

Bővebb ismertető
Hétvégi programunk:

A programban 2 rafting túra szerepel, ezen kívül városnézés és kirándulás Rozmberk várához és Cesky Krumlov városába.

A részletes program:

Szombat: Találkozás 09. órakor Rozmberk főterén, majd együtt utazás Visy Brod rafting beszállóhelyre. A kocsik leparkolása a rafting kiszállóhelynél, a sofőrök visszaszállítása, a felszerelés kiosztása és oktatás után indulás a folyón. A rafting túra kb: 10.-11.óra között indul. A gyönyörű erdők közt kanyarogva azonnal belekóstolhatunk a pezsgő Cseh vizitúrás életbe. A több méteres mesterséges duzzasztásokat jól behatárolható zúgók követik, amelyeken tetszőlegesen van lehetőség átemelésre és leevezésre is. A hullámokat meglovagolva a vidám kavalkád mellett a parton poharazó tömeg drukkol a pórul jártaknak is, akik az esetleges borulás lelki terheit a mindenhol perceken belül megtalálható sörözőkben dolgozhatják fel. Útközben az egyik büfében mód nyílik ebédre (kolbász, hot-dog, hamburger, stb.). A folyón a helyiek a normál hajókon kívül, nemegyszer egyedi, saját gyártású tutajokkal eveznek. Az evezősök mindenfelé vidám „Ahoj” kiáltással üdvözlik egymást. KB: 4 órás rafting túra után 15 óra körül után érkezünk Rozmberkbe, ahol mód nyílik a középkori városka és a vár megismerésére. Itt több jó étteremben is mód van étkezésre.

Össz. táv: 11 km

Ezt követően autókkal továbbmegyünk a bázisunkra, majd Cesky Krumlovba, ahol városnézéssel, kirándulással ér véget az aznapi program.

Vasárnap: Találkozás 09 órakor a Na Piskarne kempingnél, az autók Cesky Krumlov kiszálló helyre történő lerakása, felszerelés kiosztása után indulás az aznapi rafting távra. Egy pár kilométer erdőrész után rövid ipari szakasz, melyet több zúgó követ. Ezeknél az előző napihoz hasonló mókázás zajlik, büfékkel. A város szélétől kezdve páratlan látványban gyönyörködhetünk. Csodálatos középkori épületek között mély völgyben kanyarogva egyik zúgó követi a másikat. A parton egymást érik az éttermek, partra telepített bárok, sörözök. Mindenfelé integető vidám evezős csoportok és turisták kísérik a folyót. Számtalan lehetőség nyílik az étkezésre, pihenésre. Több pihenővel kb:15-16 órakor kötünk ki a kiszálló helyen, a rafting felszerelések leadását követően haza indulunk.

A 3 napos hosszú hétvégi programban:

Kissé hosszabb evezős táva megtételére nyílik mód, több időnk van Rozmberk várának megismerésére, illetve az alábbiak szerint zajlik a harmadik nap:

+1 nap (Péntek, vagy hétfő ) Találkozás a városban 10 órakor, majd a város felejthetetlen vízi hangulata után a város további megismerése következik. A teljesen ép középkori városban prágai színvonalú nemzetközi idegenforgalmi pezsgést találunk. A belváros, az itt található vár (Csehország második legnagyobb vára), a számtalan múzeum, galériák, ajándékboltok, éttermek, cukrászdák, sörözők, templomok stb. megismeréséhez ugyan egy nap nem elég, de kihagyhatatlan az arra utazónak. Kb: 15 órakor ér véget programunk.

További részletek>>